Εσύ γνωρίζεις για την οπτομετρία και πόσο χρήσιμη είναι;

Στα Οπτικά Μπαγκάκης παρέχουμε την υπηρεσία της οπτομετρίας, η οποία μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, είναι όμως μία μέθοδος με την οποία μπορείτε να έχετε μία πιο πολύπλευρη και αξιόπιστη άποψη για την κατάσταση της υγείας των ματιών σας. Οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στην διαδικασία να υποβληθούν σε μία οπτομετρική εξέταση κάτι το οποίο είναι λογικό, καθώς δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι και δεν την θεωρούν αναγκαία, αλλά εμείς ήμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που θα σας παρακινήσουν τα επισκεφτείτε το κατάστημα μας και να σας βοηθήσουμε! 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

Τι είναι οπτομετρία;  

Σύμφωνα με την Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, η οπτομετρία ασχολείται κατά κύριο λόγο με την μέτρηση της όρασης. Οι σπουδές στην οπτομετρία είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και περιλαμβάνουν εκτεταμένη εκπαίδευση στους τομείς της οπτικής, της φυσιολογίας, της νευρολογίας και της παθολογίας που σχετίζονται με την όραση.  

Την συγκεκριμένη εξέταση αναλαμβάνει ένας οπτομέτρης, ένας επιστήμονας δηλαδή που θα διαγνώσει και θα αποκαταστήσει τα διαθλαστικά και οφθαλμοκινητικά προβλήματα όρασης, θα ελέγξει την αντίληψη των χρωμάτων, το τρισδιάστατο του βάθους, την προσαρμογή, την οπτική αντίληψη, την αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι), δυσκολίες ανάγνωσης και εκμάθησης. Ένας οπτομέτρης είναι σε θέση να αναγνωρίσει πολλές παθολογικές καταστάσεις αλλά η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά ή σε συνεργασία με τον τομέα της οφθαλμολογίας. 

Στην Ελλάδα οι οπτομέτρες δεν χρησιμοποιούν φαρμακευτικά σκευάσματα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Στοχεύουμε στη λειτουργική αξιολόγηση των οπτικών δεξιοτήτων έτσι ώστε στη συνέχεια να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισης της οποιασδήποτε οπτικής δυσλειτουργίας με την χρήση γυαλιών, φακών επαφής, βοηθημάτων χαμηλής όρασης. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε παθολογία  που χρήζει φαρμακευτικής ή χειρουργικής αντιμετώπισης, οι οπτομέτρες παραπέμπουν ή συνδιαχειρίζονται το περιστατικό με οφθαλμίατρο ή άλλον ιατρό κατάλληλης ειδικότητας. 

Τί περιλαμβάνεται στην εξέταση οπτομετρίας; 

 • Έλεγχο της υγείας των οφθαλμών και των βλέφαρων
 • Έλεγχο ποσότητας και ποιότητας δακρύων
 • Έλεγχο οφθαλμοκινητικότητας (στραβισμοί και σύγκλιση οφθαλμών)
 • Αντίληψη χρωμάτων και αίσθηση του βάθους
 • Διαθλασιμετρία 
 • Κερατομετρία
 • Τονομετρία
 • Βυθοσκόπηση
 • Σκιασκοπία
 • Έλεγχο οπτικής οξύτητας μονόφθαλμα, διόφθαλμα χωρίς διόρθωση,
  με την διόρθωση που ήδη φοράτε
 • Διόρθωση μακρινής και κοντινής όρασης
 • Έλεγχος διόφθαλμης όρασης με νέους βαθμούς

Γιατί να κάνετε οπτομετρικό έλεγχο στο κατάστημα Οπτικών Μπαγκάκης; 

Με την εμπειρία μας και την πληθώρα διαγνωστικών τεστ, θα μετρήσουμε με απόλυτη ακρίβεια την όρασή σας, την οφθαλμική σας υγεία και θα αξιολογήσουμε τις οπτικές σας λειτουργίες. Σας διαβεβαιώνουμε, πως με την μέθοδο αυτή ο έλεγχος θα είναι ακριβής και η κατασκευή των γυαλιών σας απόλυτα προσαρμοσμένη στις προσωπικές σας ανάγκες.  

ΥΓ. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως το συγκεκριμένο άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην πληροφόρησή σας. Στο κατάστημα μας η εξέταση οπτομετρίας δεν περιλαμβάνει έλεγχο οφθαλμοκινητικότητας (στραβισμοί και σύγκλιση οφθαλμών), τονομετρία, βυθοσκόπηση, σκιασκοπία και αντίληψη χρωμάτων και αίσθηση του βάθους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.