Το χρώμα του φακού στα γυαλιά ηλίου έχει σημασία;

Μπορεί να έχεις αναρωτηθεί κι εσύ: παίζει ρόλο το χρώμα του φακού στην προστασία που παρέχουν τα γυαλιά ηλίου; Πρέπει να είναι σκούροι ή έχω την επιλογή να φορέσω και γυαλιά ηλίου με διάφανους φακούς; Και τι γίνεται με τους χρωματιστούς;

Αυτές τις ερωτήσεις, και ακόμα περισσότερες, θα απαντήσουμε παρακάτω, για να βεβαιωθείς ότι τα γυαλιά ηλίου σου παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Γιατί στιλ και προστασία μπορούν να συνδυαστούν με τον καλύτερο τρόπο!

Μοντέρνα γυαλιά ηλίου με χρωματιστούς φακούς

Είναι αλήθεια πως τα πιο κλασσικά σχέδια, για παράδειγμα τα aviator, έχουν μαύρους, ή γενικότερα πολύ σκούρους φακούς. Βλέπουμε όμως τα τελευταία χρόνια μια τεράστια γκάμα χρωματιστών φακών στα μοντέρνα γυαλιά ηλίου, οπότε είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς κατά πόσο αυτά προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες ή όχι.

 

Για να δούμε αναλυτικά λοιπόν τα χαρακτηριστικά του κάθε χρώματος:

 

Μαύροι φακοί – Οικονομικά γυαλιά ηλίου για όλα τα γούστα

Οι μαύροι φακοί τείνουν να διατηρούν όλα τα χρώματα φυσικά, ενώ παράλληλα παρέχουν και τη μέγιστη δυνατή προστασία, μειώνοντας την ένταση του φωτός – γεγονός που τα κάνει ιδανικά και για την οδήγηση. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε οικονομικά γυαλιά ηλίου με φακούς μαύρου χρώματος, για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου σχήμα προσώπου και να είσαι πάντα in fashion.

Κίτρινοι φακοί – Ανδρικά γυαλιά ηλίου για υπαίθριες δραστηριότητες

Οι κίτρινοι φακοί καλό είναι να αποφεύγονται στην οδήγηση, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην αναγνώριση των χρωμάτων, για παράδειγμα μεταξύ ενός πράσινου ή κόκκινου φαναριού. Είναι όμως μια ιδανική επιλογή για ανδρικά γυαλιά ηλίου, και πιο συγκεκριμένα για κυνηγούς, ποδηλάτες, και σκιέρ, ειδικά σε περιπτώσεις ομίχλης.

Κόκκινοι και πορτοκαλί φακοί – Γυναικεία γυαλιά ηλίου που ξεκουράζουν τα μάτια 

Το τέλειο χρώμα φακών για χειμερινά σπορ όπως σκι, καθώς μπλοκάρουν το μπλε φως που δημιουργείται από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία σε χιονισμένα τοπία. Τα γυαλιά ηλίου σε ροζ, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονα ξεκουράζουν τα μάτια!

 

Μπλε φακοί – Γυαλιά ηλίου polarized για μέγιστη ευκρίνεια

Η καλύτερη επιλογή για παρακολούθηση σπορ! Βάζουμε στοίχημα ότι δεν το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά τα γυαλιά ηλίου με μπλε φακούς είναι εγκεκριμένα ακόμα και για τους τενίστες και τους διαιτητές γιατί ενισχύουν την αντίθεση με το κίτρινο μπαλάκι του τένις! Σε κάθε περίπτωση, οι μπλε φακοί διαχωρίζουν καλύτερα το λευκό από το μαύρο και έτσι παρέχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια

Bonus tip: Συνδύασε τους με πολωτικούς φακούς για μέγιστη προστασία σε εξωτερικούς χώρους!

Φακοί καθρέφτης – Μοντέρνα γυαλιά ηλίου για κάθε χρήση

Τα γυαλιά ηλίου με φακό-καθρέφτη είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, και όταν τα φοράμε δεν αντιλαμβανόμαστε καμιά διαφορά σε σχέση με τους συμβατικούς φακούς. Τέτοιου τύπου φακοί παρέχουν και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς μειώνουν το φως που φτάνει τελικά στα μάτια.

Ακόμα και οι χρωματιστοί φακοί στα νεανικά γυαλιά ηλίου μπορούν να προσφέρουν επαρκή προστασία σε οποιαδήποτε συνθήκη. Γιατί λοιπόν να περιοριστείς;

Leave a Reply

Your email address will not be published.