5 σκελετοί γυαλιά ηλίου που είναι πάντα στη μόδα

Μία από της αγαπημένες συζητήσεις όλων είναι η μόδα και οι τάσεις της εποχής, ιδιαίτερα κουβέντες γύρω από τα αξεσουάρ, τα οποία ολοκληρώνουν και αναδεικνύουν ακόμα και τα πιο απλά σύνολα. Τα γυαλιά ηλίου είναι  ένα από τα must have αξεσουάρ που προσθέτουν μία ξεχωριστή πινελιά στην εικόνα μας, ενώ ταυτόχρονα μας προστατεύουν από την ήλιο ή μας εξυπηρετούν στην περίπτωση ενός παθολογικού προβλήματος.  Πώς θα διαλέξουμε όμως, ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Πόσα ζευγάρια χρειαζόμαστε πραγματικά και πως θα τα συνδυάσουμε με τα ρούχα και τα υπόλοιπα αξεσουάρ μας; Στη μόδα οι βασικές επιλογές είναι δύο: ή να ακολουθήσουμε την τάση της εποχής αγοράζοντας ένα trendy κομμάτι ή να επενδύσουμε σε ένα κλασσικό και διαχρονικό, το οποίο θα έχει πάντα μία θέση στη συλλογή μας. Το ιδανικό βέβαια, είναι να κάνουμε επιλογές και από τις δύο κατηγορίες, για να είμαστε πάντα στη μόδα και ταυτόχρονα κομψοί. Όποια και αν είναι τελικά η επιλογή μας, κανένα σύνολο δεν δείχνει το ίδιο στυλάτο αν λείπει από αυτό το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιά ηλίου.   Τα έντονα χρώματα και τα πιο ιδιαίτερα και περίεργα σχέδια γυαλιών μας φτιάχνουν την διάθεση και η αγορά τους είναι μία απίστευτα διασκεδαστική διαδικασία, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τα all time classics κομμάτια.  Πάρε χαρτί και μολύβι και κάνε μία λίστα με τα κλασσικότερα γυαλιά ηλίου: 

  • Aviator – style 
  • Wayfarers 
  • Cat – eye 
  • Στρογγυλά 
  • Oversized 

Ας πούμε λίγα λόγια για το καθένα από αυτά… 

Aviator sunglasses  

Είναι τα γυαλιά ηλίου που αντικατέστησαν τα προστατευτικά γυαλάκια (τύπου κολύμβησης) που φορούσαν οι πιλότοι και ένα από τα αξεσουάρ του στρατού που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στο κοινό. Στη Ray-Ban, οφείλουμε τα πρώτα μοντέλα και στους Elvis Presley, George Michael και Tom Cruise την ανάδειξη τους σε σύμβολα του cool στιλ.  Πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά και κλασικά σχέδια μέσα στις δεκαετίες. Αν λοιπόν έχετε ένα πρόσωπο με γωνίες ή σε σχήμα καρδιάς, τότε το σχήμα του πιλότου θα σας ταιριάζει πολύ. 

Wayfarer sunglasses  

Το πιο δημοφιλές σχέδιο σε γυαλιά ηλίου το οφείλουμε και πάλι στη Ray-Ban και κυκλοφόρησε πρώτη φορά τη δεκαετία του ’50. Φορέθηκε από fashion icons της εποχής όπως η Madonna. Όπως αποδείχτηκε, το τραπεζοειδές σχέδιο τους είναι εξαιρετικά κολακευτικό σε οποιοδήποτε πρόσωπο και φοριέται από άντρες και γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. 

Cat eye sunglasses  

Συνώνυμα της γυναικείας θηλυκότητας, τα γυαλιά ηλίου με σκελετό cat eye συμπληρώνουν σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Πρωτοκυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’30 και  η Audrey Hepburn  στην ταινία «Breakfast at Tiffany»  είναι που τα έκανε πολύ διάσημα. Τα φόρεσαν επίσης icons όπως η Marilyn Monroe και η Jackie Kennedy Onassis, σύμβολα από τα οποία ακόμα και σήμερα αντλούμε έμπνευση. Ιδιαίτερα, μοναδικά και πολύ stylish. Τα πρόσωπα με έντονες γωνίες έχουν την τιμητική τους σ’ αυτήν την κατηγορία. 

Στρογγυλά γυαλιά ηλίου  

Στο σημείο αυτό, σημείωσε ότι τα πρώτα γυαλιά που φορέθηκαν ποτέ τον 12ο αιώνα ήταν όλα στρογγυλά. Το στρογγυλό σχήμα οφείλει την δημοφιλία του στα μουσικά είδωλα των ‘60s και των ‘ 70s με πρωταγωνιστή τον John Lennon. Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου ανήκουν στην κατηγορία των πιο απλών αρά και των πιο ευέλικτών. «Μαλακώνουν» και κάνουν πιο ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, δημιουργώντας στο τέλος μία όμορφη και σωστή εμφάνιση. Εάν έχετε οβάλ ή πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου είναι επίσης μία ιδανική λύση. 

Oversized

Εδώ δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία να πούμε, απλά ότι έχουν γίνει το απόλυτα must ζευγάρι, που μπορείς να επιλέξεις είτε σε τετράγωνο ή σε στρογγυλό σχέδιο. Τα oversized γυαλιά ηλίου έγιναν δημοφιλή στα ’60s από τη Jackie Kennedy Onassis και δεν θα ‘ πρεπε να  λείπουν πια από τη συλλογή κανενός που θα ‘ θελε να ακολουθεί πιστά τις τάσεις της μόδας. Πιο συγκεκριμένα, τα oversized τετράγωνα γυαλιά ταιριάζουν ιδιαίτερα στα οβάλ πρόσωπα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός τα απαλά χαρακτηριστικά αυτού του σχήματος, μπορούν να αναδείξουν και να απογειώσουν στοιχεία των τεράστιων τετράγωνων γυαλιών ηλίου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.