Τι είναι τα γυαλιά blue light και ποια η χρησιμότητα τους;

Πόσες ώρες την ημέρα πιστεύετε ότι περνάμε μπροστά από ηλεκτρονικές συσκευές ;

Μια πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι είναι αρκετά παραπάνω από οσες νομίζαμε!

Σύμφωνα με το Forbes, οι ενήλικες περνάνε κατα μέσο όρο 9 ώρες την ημέρα μποστά από smartphones, τάμπλετ, τηλεοράσεις και υπολογιστές! Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η έκθεση στο blue light αποτελεί ένα τόσο επίκαιρο και σημαντικό ζήτημα!

Ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για την προστασία από την υπερβολική έκθεση σε αυτό το είδος φωτός, είναι η χρήση ειδικά σχεδιασμένων γυαλιών αποκλεισμού του blue light. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το πώς πραγματικά λειτουργούν και το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά.

Στην EyeDoCare, γνωρίζουμε ότι με η χρήση των Blue Light Blocker γυαλιών, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και να συμβάλει στην ευημερία και την προστασία της υγείας των ματιών μας,κάτι απαραίτητο στην σημερινή “ψηφιακή” γενιά. Για αυτό θέλουμε να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας μαζί σας.

Δείτε λοιπόν πως λειτουργούν τα blue light blockers! Ας ξεκινήσουμε!


Τι είναι τα blue light γυαλιά ;

Τα γυαλιά blue light είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν τα μάτια μας από την υπερβολική έκθεση στο τεχνητό μπλε φως που εκπέμπεται από τις ψηφιακές μας συσκευές. Τα γυαλιά υπολογιστών μας βοηθούν να αποφύγουμε τις πιθανές παρενέργειες του Συνδρόμου Όρασης Υπολογιστών (γνωστό ως CVS, δηλαδή Computer Vision Syndrome) και να διασφαλίσουμε ότι τα μάτια μας είναι ξεκούραστα ακόμα και μετά από πολλές ώρες μπροστά στις οθόνες μας.


Οι πιο συχνές παρενέργειες της εκτεταμένης έκθεσης στο μπλε φως

Το φυσικό μπλε φως μπορεί να είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχει τόσο το φυσικό όσο και το τεχνητό είδος μπλε φωτός. Όταν η καθημερινότητα μας είναι γύρω από ψηφιακές συσκευές, είμαστε εκτεθειμένοι στο τεχνητό μπλε φως και στις πιθανές παρενέργειες του.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα τέσσερα πιο συνηθισμένα προβλήματα που σχετίζονται με την υπερβολική έκθεση στο μπλε φως:

eye strain
  • Καταπονημένα και ξερά μάτια. Συνηθισμένα συμπτώματα αποτελούν η αίσθηση ότι τα μάτια “καίνε”, τα τσιμπήματα και η ερυθρότητα των ματιών και η ευαισθησία στο φως. Μπορεί επίσης να συνοδεύονται από το λεγόμενο σύνδρομο της όρασης του υπολογιστή (CVS γνωστό και ως Computer Vision Syndrome ), το οποίο χαρακτηρίζεται από πονοκεφάλους, θολή όραση και πόνο στον αυχένα και τους ώμους.
overexposure blue light
  • Διαταραχή κύκλου του ύπνου : Σύμφωνα με ένα πείραμα που διεξήγαγαν ερευνητές του Harvard, μετά από έκθεση για περισσότερες από 6 ώρες σε μπλε φως (σε σύγκριση με την ίδια έκθεση σε πράσινο φως), διαπίστωσαν ότι το μπλε φως είχε μετατοπίσει τον κιρκάδιο κύκλο κατά δύο φορές περισσότερο από το πράσινο φως (3 ώρες έναντι 1,5 ώρας). Το μπλε φως είχε επίσης καταστείλει διπλάσια ποσότητα μελατονίνης από ό,τι η έκθεση στο πράσινο φως. Η μελατονίνη, είναι μια ορμόνη, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε.
  • Κόπωση των ματιών : Όταν περνάμε πολλές ώρες μπροστά από ψηφιακές συσκευές, τα μάτια μας εξαντλούνται και μπορεί να αρχίσουν να πονάνε. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε στην εργασία ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Η ομάδα της EyeDoCare ετόιμασε έναν αναλυτικό οδηγό για να εξηγήσουμε ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που σχετίζονται με την υπερβολική έκθεση στο τεχνητό μπλε φως: Γιατί πονάνε τα μάτια μας;
  • Προβλήματα όρασης: συνδέεται με την ικανότητα των ματιών μας να εστιάζουν σωστά. Όλοι γνωρίζουμε ότι μεγαλώνοντας τείνουμε να χάνουμε την ακρίβεια της όρασης- ωστόσο,κουράζοντας και εξαντλώντας τακτικά τα μάτια μας, μπορούμε στην να επιδεινώσουμε τις επιπτώσεις αυτές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όρασης. Αν αισθάνεστε ότι αυτό μπορεί να ισχύει για εσάς, δείτε τα πιο συνηθισμένα σημάδια, που σας δείχνουν ότι ίσως χρειάζεστε ένα ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά.

Λειτουργούν πραγματικά τα γυαλιά μπλε φωτός;

Λιγότερο από εκατό χρόνια πριν, η ιδέα της προστασίας του δέρματός μας από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV του ηλίου έγινε για πρώτη φορά μεγάλο θέμα. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, είχαμε κατανοήσει πολύ καλύτερα τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο δέρμα μας. Θα μπορούσατε να φανταστείτε τώρα να περνάτε ολόκληρες μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς καμία απολύτως προστασία;

Στην σημερινή πολυάσχολη ψηφιακή ζωή μας, όλοι μας περνάμε πολλές ώρες μπροστά από τις οθόνες μας και μέχρι πολύ πρόσφατα, το κάναμε αυτό χωρίς προστασία. Τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες, οπότε μοιάζει αυτονόητο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα μάτια μας. Τα blue light γυαλιά μας έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για αυτόν τον σκοπό, και είναι κομψά, άνετα και μπορείτε να τα αγοράσετε χωρίς να χρειάζεται ιατρική συνταγή!

 

 

Η ομάδα της EyeDoCare, αποτελείται από εππαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας. Ξεκινήσαμε διαπιστώνοντας οι ίδιοι την ανάγκη για προστασία των ματιών μας σε μια έντονα ψηφιακή εποχή,εστιάζοντας στην συνέχεια στο να σας προσφέρουμε τον ποιοτικότερο φακό σε συνεργασία με εξειδικευμένο οφθαλμίατρο, γιατί νοιαζόμαστε πραγματικά για τα μάτια σας!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από την χρήση των γυαλιών Blue Light Block

 

better focus

Καλύτερη Συγκέντρωση

reduce eye strain

Μειώνει την καταπόνηση των ματιών

reduce cvs

Μειώνει το Computer Vision Syndrome


improves posture

Βελτιώνει τη στάση του σώματος μπροστά στον υπολογιστή και την ευεξία

Leave a Reply

Your email address will not be published.