Προσοχή στην επιλογή γυαλιών ηλίου- Να απευθύνεστε πάντα σε επαγγελματία οπτομέτρη

Στην…αντεπίθεση περνούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών για να διασφαλίσουν όχι μόνον το επάγγελμά τους αλλά και την καλή υγεία των καταναλωτών που πολλές φορές επιλέγουν να αγοράσουν γυαλιά ηλίου από τον δρόμο ή αμφιβόλου ποιότητας καταστήματα που δεν ειδικεύονται στην αγορά γυαλιών.

Η συχνή, ηθελημένη ή μη παρανόηση του ρόλου του οπτικού-οπτομέτρη στη διασφάλιση της ποιότητας και της σωστής χρήσης προϊόντων που αποβλέπουν στη διόρθωση της όρασης, αλλά που ενδεχόμενα έχουν και μόνο κοσμητικό χαρακτήρα, παράλληλα με την πολλές φορές εύκολη απόκτηση φακών επαφής από διάφορα μη εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης, έχει οδηγήσει σε αυξημένα κρούσματα οφθαλμικών επιπλοκών. Αυτό έχει επισημανθεί με έμφαση από πολλούς ευρωπαϊκούς φορείς, ανάμεσα στους οποίους το Γενικό Συμβούλιο Οπτικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η επικοινωνιακή μας στρατηγική χαρακτηρίζεται από την απαραίτητη πλέον στην εποχή μας εξωστρέφεια και στο πλαίσιο αυτό διευρύνουμε την παρουσία μας με μια νέα συνεργασία», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΟΟ, Μιχάλης Κουμπενάς.

«Η προσπάθειά μας θα εστιαστεί το επόμενο διάστημα στο να καταδείξουμε με έμφαση στην κοινή γνώμη, τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη προμήθεια προϊόντων φροντίδας των ματιών από σημεία πώλησης, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε την επιστημονική κατάρτιση, ούτε τις απαραίτητες διασφαλίσεις, προκειμένου το κάθε προϊόν, όχι μόνο να είναι αποτελεσματικό, αλλά και να μην υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργήσει επιπλοκές στην υγεία των οφθαλμών».

Leave a Reply

Your email address will not be published.