Είναι δύσκολο αυτό που λέω, αλλά πραγματικά το καλοκαίρι αργεί ακόμα. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα μερικές ηλιόλουστες ημέρες όπως η σημερινή που ο ήλιος βγαίνει και θες να κάνεις τόσο πολύ μια βόλτα. Και αν έχεις αφήσει στο συρτάρι τα γυαλιά ηλίου σου ήρθε η ώρα να τα βγάλεις ξανά στο προσκήνιο για 4 μοναδικούς λόγους που σου επιτρέπουν να φοράς γυαλιά ηλίου και τον χειμώνα.

1. Προστάτευσε τα μάτια σου

Οι ισχυρές ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στα μάτια μας. Πολλές φορές μπορείς να έχεις παρατηρήσει τα μάτια σου κόκκινα ή να έχουν φαγούρα κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν φοράς γυαλιά. Γενικότερα, η μη χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ματιών μας με αρκετές επιπλοκές.

2. Βελτιώνουν την όραση σου

Πολλές φορές έχεις παρατηρήσει ότι κατά την οδήγηση σε τυφλώνει το φως και δεν μπορείς να οδηγήσεις; Σε εκείνο το σημείο αρχίζεις να αποζητάς τα γυαλιά σου. Ακόμα όμως και κατά τη διάρκεια της βόλτας όταν υπάρχει έντονος ήλιος, η όραση μας δυσκολεύει. Το αγαπημένο ζευγάρι γυαλιών όμως είναι εκεί για να βελτιωθεί η όραση σου.

3.Μειώνουν την ξηροφθαλμία και τον πονοκέφαλο

Μπορεί να ξέρουμε πως ο χειμωνιάτικος αέρας ξεραίνει τα χέρια μας όμως το ίδιο συμβαίνει και με τα μάτια μας. Η έκθεση μας στο άμεσο ηλιακό φως κουράζει τα μάτια και μπορεί να έχουμε πονοκέφαλο. Τα γυαλιά ηλίου λειτουργούν σε αυτή την περίπτωση ως ασπίδα προστασίας.

4. Είναι fashion statment

Πριν αρκετές δεκαετίες το να φοράει κάποιος γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήταν μεγάλο λάθος στον χώρο της μόδας. Όσο όμως τα χρόνια περνάνε αντιλαμβανόμαστε πως δεν χαρίζει μόνο προστασία, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, αλλά παράλληλα μας δίνει και στυλ!